Langer zelfstandig thuis wonen

U woont al jaren in dezelfde buurt, hebt een fijne groep mensen om u heen opgebouwd en bovenal bent u heel tevreden met uw huis. Dit is hoe de woonsituatie van de meeste 75-plussers eruit ziet. Voor geen goud zou u willen verhuizen en dat is meer dan terecht, want waarom verhuizen als dit niet nodig is? Toch zijn helaas niet alle woningen geschikt voor wanneer men lichamelijke ongemakken gaat ervaren. Denk aan drempels, de badkamer en bovenal de trap. Deze kunnen een groot obstakel worden en u beperken in uw vrijheid.

Gelukkig zijn er vele oplossingen op de markt om uw huis aan te passen waardoor langer zelfstandig thuis wonen eenvoudig kan worden gerealiseerd.

Voorkom verhuizen met een traplift

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat ruim 80% van de 55-plussers zal overwegen om een traplift aan te schaffen wanneer de trap een obstakel gaat worden. Naast een traplift zouden ook muurbeugels, steunen en aangepaste drempels in overweging worden genomen om met behulp hiervan de woning geschikt te maken om langer thuis te wonen.

jan-martens_traplift-2.jpg

jan-martens_traplift-1.jpg

“Binnen een week was het al geregeld”

Jan Martens (72)

“Dat het traplopen steeds meer moeite ging kosten, was wel iets dat ik maar moeilijk kon accepteren. Ik ben nog vrij fit verder en heb altijd veel gesport. Toegeven dat die treden me toch wat zwaar vielen, voelde als een nederlaag. Van een kennis hoorde ik dat hij een traplift had genomen. Gewoon, een leuke vlotte vent. Hij? Maar ja, hij had geen zin meer om doodmoe bovenaan de trap te staan met pijn in z’n knieën, vertelde hij. Voor mij gold eigenlijk exact hetzelfde.

Ik kon natuurlijk ook gaan verhuizen. Naar een huis zonder trap, zei die kennis. Maar dat laatste was voor mij geen optie. Ik weet dat mijn vrouw enorm verknocht is aan dit huis en de buurt en ikzelf eerlijk gezegd ook. De kinderen zijn hier geboren en als ik eraan dacht dat ik dit huis zou moeten verkopen, sprongen de tranen in mijn ogen. Dus het werd toch een traplift.

Na een gesprek met een adviseur, was ik uiteindelijk zo enthousiast geworden, dat ik ‘m meteen wilde hebben ook. Dat ging natuurlijk niet, maar binnen een week was het al geregeld! Het geeft mij een heel prettig gevoel dat ik zonder pijntjes en minder benauwd bovenaan de trap sta. Je kunt het wel ontkennen, maar je wordt nu eenmaal toch ouder. Ik ben nog iedere dag blij dat die kennis mij vertelde over zijn traplift."

Tot 31 augustus: 20% korting op een traplift

Over Handicare

Handicare is wereldwijd een begrip op het gebied van trapliften en heeft er inmiddels al meer dan 700.000 geplaatst. Het bedrijf kent zijn oorsprong in 1886 als Jan Hamer in Amsterdam. Het bedrijf was de eerste en al snel de grootste liftenfabrikant van Nederland. Handicare plaatste als eerste Europese stoeltrapliftfabrikant de allereerste traplift in 1961 en zette de jaren die volgden iedere keer een stap vooruit. Dat heeft geleid tot de moderne en mooie trapliften die je vandaag de dag in de winkel vindt. De trapliften worden in eigen fabriek in Nederland op maat gemaakt.

Stuur mij een gratis brochure

Meer informatie over trapliften?

Wanneer u meer informatie wilt over een traplift, vraag dan de gratis brochure aan. Een vrijblijvende offerte opvragen kan natuurlijk ook. Een ervaren adviseur komt dan gratis en vrijblijvend bij u thuis om de situatie te bekijken en u een goed advies te geven.

Bekijk hoe de traplift op uw trap zal staan

Wij kunnen u met special software laten zien hoe een traplift er op uw eigen trap uit zal komen te zien. Voor vragen kunt u bellen naar: 072 20 20 717 .

Ja, ik wil een vrijblijvende offerte

vision voorbeeld.jpg