Traplift prijzen: Wat kost een traplift?

U bent eruit: U wilt een traplift laten plaatsen. Misschien weet u zelfs al dat Handicare dit voor u mag doen. Maar, niet geheel onbelangrijk, wat zal een traplift kosten?

De vorm van uw trap bepaalt de prijs van uw traplift

Er zit een groot verschil in de traplift prijs voor een rechte traplift en voor een traplift met bocht of meerdere bochten. De vorm van uw trap beïnvloedt de prijs van uw traplift. Dit bepaalt namelijk de hoeveelheid maatwerk.

Heeft u, zoals zoveel Nederlanders, een trap met bocht? Dan zal de traplift speciaal ingemeten worden en wordt de traplift op maat gemaakt voor uw trap. Hierdoor valt de prijs ook hoger uit. Een rechte trap daarentegen is relatief eenvoudiger te produceren en installeren waardoor deze voordeliger zal zijn. Daarnaast kunt u nog kiezen voor diverse opties die ook invloed hebben op de prijs van uw traplift.

Traplift prijzen voor rechte trappen en trappen met bocht(en)

In onderstaande tabel kunt u de prijzen zien voor verschillende soorten trapliften. Een traplift voor een rechte trap en een traplift voor trappen met bocht(en). U kunt deze prijzen als richtlijn gebruiken.

Type trapPrijs
Rechte trapvanaf 2.450 euro
Eén bochtvanaf 4.000 euro
Meerdere bochtenvanaf 5.000 euro

Alle prijzen zijn inclusief btw en installatie.

De exacte prijs van een traplift weten?

Wilt u graag weten wat uw traplift precies zal kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel nu 072 20 04 356 . Maak een afspraak met één van onze adviseurs om vrijblijvend uw trap op te meten en de opties met u te bespreken.

Vraag een offerte aan

Wat is er in de prijs inbegrepen?

De prijs van uw traplift is inclusief:

  • Uitgebreid advies;
  • Meten van uw trap;
  • Productie van de traplift;
  • Installatie van de traplift;
  • Uitleg hoe u de traplift moet gebruiken;
  • Twee jaar garantie (op een nieuwe traplift).

Wanneer u besluit dat u een traplift wilt, komt er een adviseur bij u langs om met u de opties te bespreken. De adviseur zal uw trap ook met speciale apparatuur opmeten. Met deze meting kan hij u ook laten zien hoe een traplift er op uw trap uit komt te zien. U zult zien dat deze minder ruimte op de trap inneemt dan u in eerste instantie wellicht gedacht had!

Subsidie voor uw traplift of hoe u kunt besparen op uw traplift

Nu u een idee heeft wat een traplift ongeveer zal kosten, is het wellicht interessant om te weten of u hier op kunt besparen. We zetten de mogelijkheden voor u op een rij.

Besparen dankzij de Wmo

De Wmo is er om te kijken hoe uw gemeente of zorgverzekeraar u ondersteuning kan bieden zodat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. De gemeente bepaalt hoe deze ondersteuning geboden wordt. Dit kan in de vorm van een vergoeding zijn, bijvoorbeeld voor de aanschaf van een traplift. Ook kan de gemeente besluiten u alternatieve woonruimte aan te bieden. Het is dan de vraag of dit voor u de gewenste besparing is. U betaalt voor de Wmo een eigen bijdrage van 17,50 euro per vier weken.

Meer weten over de Wmo? Lees verder op onze Wmo-pagina of neem contact op met Wmo-loket van uw gemeente.

Tweedehands traplift in plaats van een nieuwe traplift?

U kunt ook besparen op de prijs van een traplift door voor een gebruikte traplift te kiezen. Bedenk u wel dat u tegen wat beperkingen (bijvoorbeeld in stoelkeuze) aanloopt. In het geval van een traplift met bocht dient de rail op maat gemaakt te worden. Deze is dus nieuw. Onze adviseur zet de kosten van nieuw en tweedehands graag tegenover elkaar zodat u het zelf kunt beoordelen wat voor u de beste keuze is.

Waar u allemaal rekening mee moet houden in het geval van een tweedehands traplift leest u op onze tweedehands traplift pagina

Traplift huren een goed alternatief? 

U kunt onze trapliften ook huren. Een traplift voor een trap met bocht(en) huurt u vanaf 140 euro per maand (inclusief btw). Huren is een goed alternatief als u slechts tijdelijk een traplift nodig heeft. Bovendien is het prettig dat u niet in een keer een grote uitgave hoeft te doen maar de kosten kunt spreiden over maandelijkse termijnen. Onze adviseur rekent graag voor u uit wat het huren van een traplift voor u zal kosten. Op onze traplift huren pagina kunt u meer lezen over de kosten en de voorwaarden van het huren van een traplift.   

Wilt u meer weten over onze trapliften ?

Interesse in een traplift van Handicare? Of is het nog niet helemaal helder en heeft u toch nog wat vragen? Neem contact met ons op, wij beantwoorden uw vragen graag.

Neem contact op

Blog

5 gezonde en makkelijke recepten

Zoals u in onze blog ‘5 oefeningen om zo lang mogelijk fit te blijven’ heef...

Lees verder

Onze Partners

nederland.jpg

Lokale partners bij u in de buurt

Zoek een partner bij u in de buurt.

Bekijk onze partners

 

Brochure

brochures-nl.png

Gratis complete brochure

Vraag een gratis brochure aan!

 

Gratis Brochure aanvragen