Traplift prijzen: Wat kost een traplift?

U bent eruit: U wilt een traplift laten plaatsen. Misschien weet u zelfs al dat Handicare dit voor u mag doen. Maar, niet geheel onbelangrijk, wat kost een traplift eigenlijk?

Traplift prijzen voor rechte trappen en trappen met bocht(en)

In onderstaande tabel kunt u de prijzen zien voor trapliften voor rechte trappen en trapliften voor trappen met bocht(en). U kunt deze prijzen als richtlijn gebruiken.

Type trapPrijs NieuwPrijs Tweedehands
Rechte trapvanaf 2.750 eurovanaf 2.000 euro
Eén bochtvanaf 6.000 eurovanaf 4.000 euro
Meerdere bochtenvanaf 7.000 eurovanaf 5.000 euro

Alle prijzen zijn inclusief btw en installatie.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

De vorm van uw trap bepaalt de prijs van uw traplift

Zoals u in bovenstaande tabel kunt zien, is er een verschil in de prijs voor een rechte traplift en voor een traplift met bocht of meerdere bochten. De vorm van uw trap beïnvloedt de prijs van uw traplift. Dit bepaalt namelijk de hoeveelheid maatwerk.

Heeft u, zoals zoveel Nederlanders, een trap met bocht? Dan zal de traplift speciaal ingemeten worden en wordt de traplift op maat gemaakt voor uw trap. Hierdoor valt de prijs ook hoger uit. Een rechte trap daarentegen is relatief eenvoudiger te produceren en installeren waardoor deze voordeliger zal zijn. Daarnaast kunt u nog kiezen voor diverse opties die ook invloed hebben op de prijs van uw traplift.

De exacte prijs van een traplift weten?

Wilt u graag weten wat uw traplift precies zal kosten? Vraag een gratis offerte aan of bel nu 072 75 111 55 .

Onze adviseur komt graag bij u thuis om vrijblijvend uw trap op te meten en de opties met u te bespreken.

Vraag een offerte aan

Wat is er in de prijs inbegrepen?

De prijs van uw traplift is inclusief:

  • Uitgebreid advies;
  • Meten van uw trap;
  • Productie van de traplift;
  • Installatie van de traplift;
  • Uitleg hoe u de traplift moet gebruiken;
  • Twee jaar garantie (op een nieuwe traplift).

Wanneer u besluit dat u een traplift wilt, komt er eerst een adviseur bij u langs. Hij zal samen met u de opties bespreken en zal uw trap ook met speciale apparatuur opmeten. Aan de hand van deze meting kan de adviseur u ook laten zien hoe een traplift er op uw trap uit komt te zien. U zult zien dat deze minder ruimte op de trap inneemt dan u in eerste instantie wellicht gedacht had!

Uw trapliftofferte; een heldere specificatie van de prijs

Tijdens het adviesgesprek zal de adviseur, geheel vrijblijvend, een offerte voor u opstellen. In deze offerte staat helder beschreven welk type traplift het meest geschikt is voor uw trap en welke opties de adviseur u aanraadt. De prijs van de traplift wordt helemaal voor u gespecificeerd. Uiteraard kunt u deze offerte na het adviesgesprek op uw gemak doornemen.

Heeft u naar aanleiding van de offerte nog vragen? Neem dan even contact met ons op. Wij lichten het graag nog even toe.

Productie en installatie van uw traplift

Nadat u akkoord heeft gegeven op de offerte, zullen wij uw traplift in productie gaan nemen. Als de traplift gereed is voor installatie, krijgt u van ons bericht wanneer de monteur deze bij u komt installeren. Het installeren zal ongeveer een dagdeel kosten. Uiteraard legt de monteur u voordat hij weggaat, nog even uit hoe u de traplift dient te gebruiken.

Subsidie voor uw traplift of hoe u kunt besparen op uw traplift

Nu u een idee heeft wat een traplift u ongeveer gaat kosten, is het natuurlijk interessant om te weten of u hier wellicht nog op kunt besparen. Bestaat er een trapliftsubsidie of zijn er andere mogelijkheden om te besparen op de kosten van uw traplift? 

Besparen op de prijs van een traplift dankzij de Wmo

De Wmo of Wet Maatschappelijke Ondersteuning is in het leven geroepen om te kijken hoe uw gemeente of zorgverzekeraar u ondersteuning kan bieden zodat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. De gemeente bepaalt hoe deze ondersteuning geboden wordt. Dit kan in de vorm van een vergoeding zijn, bijvoorbeeld voor de aanschaf van een traplift. Echter, de gemeente kan ook besluiten u alternatieve (gelijkvloerse) woonruimte aan te bieden. Het is in dit geval dus de vraag of de eventuele besparing die u geboden wordt, ook de gewenste besparing voor u is. Daarnaast betaalt u voor de ondersteuning vanuit de Wmo een eigen bijdrage van maximaal 17,50 euro per vier weken.

Wilt u meer weten over de Wmo? Lees dan verder op onze Wmo-pagina of neem contact op met Wmo-loket van uw gemeente.

Tweedehands traplift kopen in plaats van een nieuwe traplift?

U kunt ook besparen op de prijs van een traplift door voor een tweedehands traplift te kiezen. Bedenk u dan wel dat u tegen wat beperkingen aanloopt (zoals beschikbare opties) en dat, in het geval van een traplift met bocht, de rail altijd op maat gemaakt dient te worden. Als u alles in ogenschouw neemt, zult u merken dat een tweedehands traplift niet perse veel voordeliger is dan een nieuwe traplift. Onze adviseur zet de kosten van nieuw en tweedehands graag tegenover elkaar zodat u zelf kunt beoordelen of huren een voordelige alternatieve optie voor u zou kunnen zijn.

Waar u allemaal rekening mee moet houden in het geval van een tweedehands traplift leest u op onze tweedehands traplift pagina.   

Is het huren van een traplift een goed alternatief? 

U kunt onze trapliften ook huren. Een traplift met bocht huurt u vanaf 140 euro per maand (inclusief btw).

Een traplift huren is een goed alternatief als u slechts tijdelijk een traplift nodig heeft. Bovendien is het prettig dat u niet in een keer een grote uitgave hoeft te doen maar de kosten kunt spreiden over maandelijkse termijnen. Toch is een traplift huren voor de langere termijn geen gunstig alternatief als we het over de kosten van een traplift hebben. Op de lange termijn is het kopen van een traplift vaak voordeliger. Onze adviseur rekent graag voor u uit wat het huren van een traplift u op de lange termijn gaat kosten.

Op onze traplift huren pagina kunt u meer lezen over de kosten en de voorwaarden van het huren van een traplift.   

Valt er te besparen op de energiekosten van een traplift?

Uw traplift is zeer voordelig in gebruik. Het is dan ook niet nodig om de stekker uit het stopcontact te halen wanneer u langere tijd geen gebruikt maakt van de traplift (sterker nog, dit raden wij ten zeerste af!). Bij een gemiddeld gebruik van de traplift betaalt u tussen de 5 en 10 euro per jaar aan energiekosten. Op deze kosten hoeft u dus in ieder geval niet te besparen!

Wilt u meer weten over onze trapliften ?

Denkt u nu “dat klinkt goed, ik wil graag een Handicare traplift”, neem dan contact met ons op.

Is het echter nog niet helemaal helder en heeft u toch nog wat vragen? Ook dan staan wij voor u klaar. Neem contact met ons op, wij beantwoorden uw vragen graag.

Vraag een offerte aan

 

Vind uw traplift met onze keuzehulp

In enkele simpele stappen vindt u de beste traplift voor uw situatie:

keuzehulp-screenshot.png

Blog

De 6 leukste attracties om met uw kleinkinderen te bezoeken

Voor veel opa’s en oma’s is een dagje uit met de kleinkinderen een echte tr...

Lees verder

Onze Partners

nederland.jpg

Lokale partners bij u in de buurt

Zoek een partner bij u in de buurt.

Bekijk onze partners

 

Brochure

brochures-nl.png

Gratis complete brochure

Vraag een gratis brochure aan!

 

Gratis Brochure aanvragen