Traplift met persoonsgebonden budget aanschaffen

Wat is het PGB?

Een persoonsgebonden budget, oftewel PGB, is een geldbedrag dat door uw gemeente kan worden toegewezen. U kunt hiermee vervolgens zelf een traplift bij de leverancier van uw keuze inkopen. Of u PGB toegewezen krijgt door de gemeente, is afhankelijk van de eisen die uw gemeente stelt. Per gemeente kunnen deze eisen verschillen. Wilt u weten of u voor een PGB in aanmerking komt? Neem dan contact op met uw gemeente.

Hoe kan ik mijn traplift met PGB aanschaffen?

Als u bij uw gemeente in aanmerking komt voor een vergoeding, kunt u zelf beslissen bij welke leverancier u deze vergoeding uit wilt geven. Zo kunt u zelf de traplift vinden die het beste bij u past. Het grote voordeel van het PGB is dan ook dat u zelf uw eigen traplift en traplift leverancier kunt kiezen. Het budget dat u toegekend krijgt, is voldoende voor de basisuitvoering. Aanvullende opties en functies zijn tegen bijbetaling beschikbaar. Het verschil tussen de vergoeding die u ontvangt van uw gemeente en de prijs die u uiteindelijk betaalt voor de door u gekozen uitvoering, kunt u van de belasting aftrekken.

PGB en eigen bijdrage

Als u gebruikt maakt van het PGB betaalt u een eigen bijdrage. Er zijn twee manieren waarop deze eigen bijdrage betaald kan worden:

  • Vooraf wordt uw eigen bijdrage ingehouden op uw budget
  • Achteraf krijgt u een factuur voor de eigen bijdrage.

 

Verantwoording uitgaven met betrekking tot uw traplift

De uitgaven die u met het PGB doet, moet u verantwoorden aan de gemeente of het zorgkantoor. Natuurlijk zijn hier rechten en plichten aan verbonden waar u zich aan dient te houden. Informatie hierover kunt u opvragen bij uw gemeente of het zorgkantoor.

Voor meer informatie over het PGB verwijzen wij u naar de site van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het CAK of het zorgkantoor.  

Blog

De beste sporten voor ouderen

Als je van sport houdt, maar last hebt van mobiliteitsproblemen, dan zijn e...

Lees verder

Onze Partners

nederland.jpg

Lokale partners bij u in de buurt

Zoek een partner bij u in de buurt.

Bekijk onze partners

 

Brochure

brochures-nl.png

Gratis complete brochure

Vraag een gratis brochure aan!

 

Gratis Brochure aanvragen