21 februari 2023

Hoeveel stroom verbruikt een traplift?

persoon doet sommen op een rekenmachine

Het zal u wellicht verbazen dat trapliften eigenlijk maar een kleine hoeveelheid elektriciteit verbruiken en minder kosten dan velen zullen verwachten. In dit artikel informeren wij u hoeveel u kunt verwachten aan kosten voor het verbruik van een traplift als deze is aangeschaft.

Als u zich afvraagt hoeveel elektriciteit een traplift verbruikt en wat de kosten daarvan zijn, zult u waarschijnlijk aangenaam verrast zijn. Het elektriciteitsverbruik van een traplift is eigenlijk vergelijkbaar met andere huishoudelijke apparaten.

Het stroomverbruik van een traplift

Hoeveel stroom de traplift verbruikt, hangt natuurlijk ook af van hoe vaak de traplift gebruikt wordt. De meeste trapliften verbruiken eigenlijk maar weinig stroom, rond de 0,024 kwh. Het verbruik is rond 24 watt per uur, eigenlijk dus veel minder elektriciteit dan andere huishoudelijke apparaten. Dit is een gemiddeld cijfer voor zowel een traplift met een bocht alsmede een rechte traplift.

Hoe ziet dit plaatje er qua kosten uit? Gemiddeld kost een traplift ongeveer 12 euro per jaar.

Hoeveel stoom verbruikt een traplift in vergelijking met andere apparaten?

Dit getal kan uit zijn verband worden gehaald als niet precies bekend is welk wattage andere huishoudelijke apparaten verbruiken. Lees daarom graag verder om te ontdekken hoe e.e.a. zich verhoudt.

Onderstaand hebben we een reeks standaard huishoudelijke apparaten gerangschikt en hun gemiddelde wattage vermeld van laag naar hoog (bron). Hieruit kunt u afleiden dat de traplift dus relatief weinig elektriciteit verbruikt.

  • Internet Router – 10 Watts per uur
  • Afzuigkap – 20 Watts per uur
  • Traplift – 24 Watts per hour
  • Desktop Computer – 140 Watts per uur
  • Koelkast/vriezer – 300 Watts per uur
  • Stofzuiger – 900 Watts per uur
  • Iron – 1500 Watts per uur
  • Hairdryer (fohn) – 2000 Watts per uur
  • Wasmachine – 2100 Watts per uur
  • Douche – 9000 Watts per uur

Zoals u kunt aflezen is een traplift eigenlijk bescheiden in zijn elektriciteitsverbruik in vergelijking met vele andere huishoudelijke apparaten. Ondanks het grotere formaat wat een traplift inneemt, hoeft u zich geen zorgen te maken over de hoge exploitatiekosten als het om een traplift gaat.

Aanvullende kosten van een traplift

Naast de kosten van het verbruik van de traplift, zal u rekening moeten houden met de initiële kosten van een traplift namelijk de aanschaf zelf van een traplift. Als u een traplift voor een korte periode nodig heeft, zijn er ook mogelijkheden voor het huren van een traplift.

Als u eenmaal een traplift heeft gekocht of gehuurd, is het onderhoud van een traplift eveneens noodzakelijk. Al onze trapliften worden geleverd met een onderhouds- en zekerheidsplan, dat na verloop van tijd tegen een kan worden verlengd. Dit kan voor u rust geven dat mocht er iets gebeuren, u verzekerd bent dat reparaties snel en betaalbaar kunnen worden uitgevoerd.

Voor meer informatie kunt u ‘ons blog bezoeken. We hebben zelfs een special Handicare blog waar u meer te weten kunt komen over onze producten en trapliften in het bijzonder.