15 april 2016
Auteur
Marjolijn Riel

Klanten vertellen mij: dit had ik eerder moeten doen!

Overweegt u de aanschaf van een traplift maar twijfelt u nog? Weet u nog niet zeker of een traplift voor u geschikt is? Onze monteur René Postma beantwoordt speciaal voor u een aantal veelgestelde vragen. U kunt hem tegenkomen in de regio Deventer.

De monteur vertelt Is een traplift aan te passen aan het interieur?

"Ik heb in mijn leven al heel wat trapliften geïnstalleerd en ze zijn lang niet allemaal hetzelfde. U kunt een traplift van Handicare Trapliften aanpassen naar uw eigen wensen en behoeften. Denk aan het bepalen van de kleur van de rail en de stoel."

Is het monteren van een traplift ingewikkeld?

"Montage van een traplift is niet ingewikkeld. De lift is van tevoren al helemaal ingemeten. De rails is in de fabriek op maat gemaakt en dus afgestemd op uw woonsituatie. Soms moet er in een woning iets worden aangepast maar vaak kan de lift er meteen in! Meestal zijn we binnen vier uur klaar."

Hoelang gaat een traplift mee?

"Bij normaal gebruik van een traplift en met voldoende onderhoud gaat een traplift zeker 10 jaar mee. Dat heeft te maken met de slijtage van onderdelen en het mechanisme. Daarbij is de levensduur uiteraard afhankelijk van hoe vaak de traplift gebruikt wordt. Onderhoud vindt jaarlijks plaats."

Is een traplift veilig in gebruik?

"Onze trapliften voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Ze zijn dan ook uitgerust met een ruim pakket aan diverse veiligheidsmaatregelen zoals een veiligheidsgordel, klemdetectie op de voetenplank, beschermkappen, een noodstop, een automatische stop en een draaibare stoel. Ook heeft de traplift twee accu's, zodat u bij stroomuitval uw rit gewoon kunt vervolgen."

Wat is de levertijd van een traplift?

"Een traplift is maatwerk en moet dus afgestemd worden op uw woonsituatie. De standaard levertijd voor een trap bij één verdieping is drie weken. Wanneer er sprake is van een spoedsituatie kunnen wij al binnen een week uw traplift leveren."

Kom je bij veel verschillende mensen thuis?

"Er zijn veel ouderen die een traplift nodig hebben, maar ik kom ook thuis bij kinderen met een handicap of mensen met een spierziekte. Ook zij hebben baat bij een traplift. Wanneer ik langskom ben ik vaak de reddende engel. Na maandenlang beneden slapen komt ik hun probleem in een dag oplossen. Dat is heel fijn om te doen. Vaak zie ik mensen een jaar later bij controle van de lift ook weer terug. Het is mooi om die vertrouwensband op te bouwen."

Wat is de garantie op de trapliften?

"Wanneer u een traplift bij Handicare Trapliften aanschaft krijgt u twee jaar garantie. U kunt deze garantie nog uitbreiden door een servicecontract af te sluiten. Dan kan het zomaar zijn dat ik vaker bij u langskom!"

Kan ik een traplift van tevoren uitproberen?

"Voordat ik langskom om een traplift bij u in te meten biedt Handicare Trapliften de mogelijkheid om een traplift te proberen op ons hoofdkantoor in Heerhugowaard en soms zelfs bij iemand thuis. Het is fijn om eerst te ervaren hoe de traplift werkt en om diverse modellen en opties met elkaar te vergelijken." 

Waar kan ik meer informatie vinden over Handicare Trapliften?

"Ik en mijn collega's staan u met plezier te woord voor al uw vragen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via onze contactpagina of bellen naar 072 75 111 75. Wilt u op de hoogte blijven over hoe u leuker en langer thuis kunt blijven wonen? Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief."