15 augustus 2019

Traplift oplossingen voor iedere situatie

Wanneer u besloten heeft een traplift aan te schaffen komt er een hoop op u af. Zo vraagt u zich misschien af of een traplift überhaupt wel op uw trap past. Welke traplift is dan het meest geschikt en voldoet deze ook aan al uw wensen en behoeften? Er gaat een hele wereld met nieuwe mogelijkheden voor u open. Misschien omdat u er nooit aan gedacht heeft, of omdat u simpelweg niet wist dat de mogelijkheden bestonden. Wist u bijvoorbeeld dat er een sta-op-stoel functie voor de trapliftstoel bestaat en een automatische voetenplank? En dat u zelfs de kleur van de stoel en de rail kunt u bepalen? Handicare heeft een oplossing voor bijna elke trap en situatie! In deze blog laten we u zien welke oplossingen er allemaal zijn. 

Is uw trappenhuis erg smal?

Het installeren van een traplift kan best een uitdaging zijn wanneer uw trappenhuis erg smal is. Waarschijnlijk denkt u dat een trapliftstoel niet past of dat er geen loopruimte overblijft. Maar voordat u op zoek gaat naar slaapoplossingen op de benedenverdieping of misschien wel een andere woning is het goed om te weten dat er óók traplift oplossingen zijn voor zeer smalle trappen.

Zo heeft Handicare de sta-stoel ontwikkeld: een verhoogde stoel met beperkte zitdiepte zodat u de traplift in een staande positie kunt gebruiken. U wordt ondersteund door de armleuningen en een veiligheidsgordel. Deze oplossing is de perfecte keuze als u een smalle trap heeft, problemen met uw knie- of heupgewrichten en moeilijk kunt gaan zitten. De stoel is tevens verkrijgbaar in zes verschillende kleuren.

afbeelding-sta-stoel.jpg

Dankzij de automatische draaifunctie kan de stoel gedraaid worden richting de verdieping zodat u makkelijk en veilig kunt op- en afstappen.

afbeelding-draaifunctie.jpg

Bent u zwaarder dan 125 kg? 

Speciaal voor mensen die wat zwaarder zijn bieden wij de Handicare 1000XXL. Deze extra sterke traplift kan personen tot 200 kg dragen. De stoel heeft een diepe en brede zitting en is standaard uitgerust met een automatische draaifunctie. Zo kunt u makkelijk en veilig de desbetreffende verdieping bereiken. Ook de armleuningen staan iets verder uit elkaar en de gordel is iets langer gemaakt. Dit alles om de traplift zo comfortabel mogelijk te maken. Ook deze stoel is in zes kleuren verkrijgbaar.  

Heeft u een deur boven of onderaan uw trap?

Gaat de traplift een doorgang belemmeren? Ook daar hebben we een oplossing voor: een opklapbare rail. Hiermee blijven doorgangen en deuren vrij. Doordat de rail deels wordt ingeklapt kunt u alle deuren normaal openen, behoudt u alle ruimte en creëert u veiligheid rond de trap. Op een aantal van onze trapliften kunt u ook kiezen voor een automatische schuifrail. Dit is een fraaie variatie op de klaprail. De rail beweegt tijdens uw rit met de stoel mee over de trap en maakt zo de doorgang boven-of onderaan de trap vrij. 

afbeelding-klaprail.jpg

Heeft u een woning met meerdere verdiepingen?

U kunt met onze traplift tot wel 7 verdiepingen bereiken. Afhankelijk van uw trapsituatie kunt u in één keer van de benedenverdieping naar de zolderverdieping.

Heeft u een partner die (nog) geen gebruik van de traplift maakt?

Geen zorgen! Dankzij de beperkte ruimte die de traplift inneemt blijft de trap altijd beloopbaar.

Wenst u extra ondersteuning bij het op- en afstappen van de traplift?

Kost de beweging van zitten naar staan of andersom u wat meer moeite? Wellicht omdat het veel energie kost of omdat het pijnlijk is, dan biedt onze Active Seat uitkomst. Dankzij een meebewegende zitting wordt het gaan zitten en opstaan ondersteund. De sta-op-stoel is bovendien exclusief verkrijgbaar bij Handicare Trapliften. Meer informatie over de Active-seat leest u hier. 

afbeelding-active-seat.jpg

Heeft u moeite met het buigen van uw knieën?

Ook wanneer u moeite heeft met het buigen van uw knieën is de sta-stoel een bijzonder goede oplossing. Uw knieën worden zo min mogelijk belast en u kunt veilig en comfortabel gebruik maken van de traplift. Ook de draaifunctie kan extra comfort bieden, zo kunt u gemakkelijk uit de stoellift op- en afstappen.

Heeft u last van ongecontroleerde spierbewegingen?

Wanneer u last heeft van ongecontroleerde spierbewegingen kan de vierpuntsgordel uitkomst bieden. De speciale veiligheidsgordel biedt extra stabiliteit en is eenvoudig in gebruik.


Een traplift van Handicare is een minimale aanpassing van uw woning. U kunt weer moeiteloos de trap op- en afkomen en alle verdiepingen van uw woning bereiken. Bent u op zoek naar de meest geschikte traplift in uw persoonlijke situatie? Handicare heeft altijd een passende oplossing!