19 oktober 2016

Schoonmaken van uw traplift: wat moet u doen?

Uw traplift is net geïnstalleerd of u gebruikt uw traplift al weer een tijdje en vraagt u af hoe u uw traplift het beste kunt onderhouden en schoonmaken. Wij hebben het voor u gevraagd aan onze technisch expert, Fred Kaal. Hij werkt al 39 jaar bij Handicare en legt het graag aan u uit.

Wat moet ik zelf doen aan onderhoud van mijn traplift?

Eigenlijk moet u zelf zo weinig mogelijk aan uw traplift doen. Eenvoudig schoonmaken, zoals u ook met andere zaken in huis, zoals meubels, doet is voldoende. Het periodieke onderhoud, het nakijken en smeren van de traplift, kunt u voor een veilige werking van de traplift, het beste overlaten aan onze monteurs.

Houd bij het dagelijks onderhoud van uw traplift uw eigen veiligheid in acht. Laat het schoonmaken van uw trap en traplift over aan iemand die wel goed de trap op en af kan.1100-woman-cleaning-rail-ls.jpg

Hoe maak ik mijn rail schoon?

U kunt de bovenkant van uw trapliftrail zonder problemen afstoffen met een stofdoek of plumeau. Voorkom dat u de onderkant van de rail aanraakt.  Aan de onderkant zit de tandheugel. Deze is altijd iets vettig en dat is goed, want het is noodzakelijk voor een goede en soepele werking van uw traplift. Door het slimme ontwerp en de metalen afwerkingstrip komt u er eigenlijk nooit mee in aanraking.

Ik heb zwarte strepen op mijn rail, wat kan ik daar aan doen?

Door wrijving ontstaan er soms wat zwarte strepen op de rail. Dit is stof wat vastplakt aan de rail en kunt u met een licht vochtige doek eenvoudig verwijderen. Gebruik geen bijtende of schurende reinigingsmiddelen en maak de doek niet te nat.

Hoe maak ik mijn trapliftstoel schoon?

Ook voor de traplift stoel geldt: een stofdoek is eigenlijk voldoende. Naar wens kunt u met een licht vochtige doek de stoel afnemen.

Is periodiek onderhoud echt noodzakelijk?

Een traplift bestaat uit bewegende delen. Deze zijn aan slijtage onderhevig.  Voor een zorgeloos gebruik is onderhoud noodzakelijk. Met periodiek onderhoud voorkomt u storingen aan uw traplift. De zekerheid van zorgeloos gebruik is wel zo fijn.   

Wat doet de monteur als hij langskomt voor onderhoud?

Hij kijkt uw lift in zijn geheel na, smeert de rail en alle bewegende delen zodat deze weer soepel lopen. De accu’s worden nagemeten of deze voldoende spanning hebben. Alle veiligheidsfuncties worden gecontroleerd en onderdelen worden zo nodig vervangen. Voordat hij weggaat maakt hij een proefrit, zodat u weer een jaar zonder problemen gebruik kunt maken van uw traplift. 

Waar kan ik een onderhoudscontract afsluiten?

Handicare heeft een Service & Zekerheidsplan voor onderhoud van uw traplift. Wilt u meer informatie over dit plan of een aanbieding dan kunt u contact opnemen met mijn collega’s van de binnendienst op 072 75 111 55.

1100-style-cleaning-rails-ls.jpg