19 juni 2019

Een traplift voor zware mensen

scale--afbeelding-1.jpgSteeds meer mensen zijn iets te zwaar volgens de richtlijnen van het voedingscentrum. Uit cijfers van het afgelopen jaar blijkt dat 50% van de Nederlanders een BMI hoger dan 25 heeft en dus te zwaar is. 15% lijdt aan obesitas en heeft zwaar overgewicht. Ook voor deze groep bestaan er tal van hulpmiddelen, waaronder een traplift van Handicare. Meer over onze hulpmiddelen leest u in deze blog.

Wanneer de trap een obstakel wordt

Voor mensen die wat zwaarder wegen kan het belopen van de trap best een probleem zijn. Samen met gezondheidsproblemen als gewrichtspijn, een hoge bloeddruk, hartfalen of duizeligheid bij inspanning kan traplopen een risico voor de gezondheid vormen. 

Wellicht is het belopen van de trap zo’n groot obstakel geworden dat de bovenverdieping niet meer bereikt kan worden. Misschien wordt er zelfs over gedacht de vertrouwde omgeving te verlaten en in een gelijkvloerse woning te gaan wonen. Voordat er drastische maatregelen genomen worden, is het goed om eerst te informeren of een traplift voor zwaar gebruik uw probleem kan oplossen. 

Speciaal voor mensen met een maatje meer

Dankzij een traplift kunnen mensen met beperkte mobiliteit langer zelfstandig thuis in hun eigen omgeving blijven wonen. Voor mensen met overgewicht is er bij standaard trapliften één probleem: de gewichtslimiet. Met een standaard traplift mag de gebruiker niet zwaarder zijn dan 125kg. Indien de gebruiker zwaarder is dan 125kg bieden wij een extra sterke trapliften aan. Deze extra sterke trapliften zijn speciaal ontworpen om zwaardere gewichten te dragen. We hebben er maar liefst drie in ons assortiment: 

handicare-1000.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Handicare 1000
De Handicare 1000 is een rechte traplift die een gewicht van maximaal 160kg kan dragen. De 1000 past op de allersmalste trap. Net als al onze trapliften wordt de Handicare 1000 geleverd met o.a. twee afstandsbedieningen, een inklapbare stoel en is deze leverbaar in zes verschillende kleuren. 

 

1000-xxl-45-degrees-unfolded-72-dpi.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Handicare 1000XXL 
Dankzij de diepere en bredere zitting is de Handicare 1000XXL erg comfortabel. Ook staan de armleuningen iets verder uit elkaar dan bij onze andere trapliften. De 1000XXL is speciaal ontwikkeld voor personen tot 200kg. Daarnaast is deze traplift uitgerust met een automatische draaifunctie. Deze draaifunctie zorgt ervoor dat u bovenaan de trap gemakkelijk af kunt stappen. 

 

handicare-2000-72-dpi.png

Handicare 4000
Een traplift met een uniek ontwerp en daarmee de enige traplift op de markt die zo’n krappe bocht kan maken. Andere trapgebruikers kunnen optimaal gebruik blijven maken van de trap. Standaard is de traplift uitgerust met o.a. diverse veiligheidssensoren en handmatige draaifunctie van de stoel. Het maximale draagvermogen van de Handicare 4000 is uit te breiden tot 137kg. 

‘Past een van de bovenstaande trapliften op mijn trap?’

De bovenstaande trapliften zijn speciaal ontworpen om zwaardere gewichten te kunnen dragen. Dat betekent dat ze iets zwaarder en iets breder zijn. Ontdek welke traplift voor uw trap de beste oplossing is en bel ons op 072 75 111 55. Of vraag gratis een vrijblijvend trapliftadvies aan.