15 februari 2018
Auteur
Valentina Vincenzi

Verschillen tussen trapliften: Welke is het meest geschikt voor u?

Wat is het verschil tussen alle verkrijgbare trapliften op de markt?

Wanneer we ons in de situatie bevinden dat we een traplift nodig hebben, heeft de situatie waarschijnlijk spoed en wilt u zo snel mogelijk een passende oplossing. Het grote aantal verschillende trapliften kan dan verwarrend zijn. Het is niet altijd gemakkelijk om uw weg te vinden in alle op de markt beschikbare trapliften. We zullen we met dit nieuwe Handicare blog enige duidelijkheid proberen te scheppen. Het zal zeker nuttig voor u zijn bij het kiezen van de traplift die de geschikte oplossing is in uw situatie.

Stoeltraplift

StoeltrapliftOns product! De stoeltraplift is het Handicare product bij uitstek. Het is een zeer comfortabel middel om de bovenste verdieping te bereiken. Het bestaat uit een motor, een stoel en een rail. De trapliftstoel is een echte stoel, uitgerust met een veiligheidsgordel en verkrijgbaar in verschillende kleuren. De rail is afgestemd op de lengte van uw trap.
Wat dit type traplift onderscheidt is de stoel zelf. De stoel stelt de gebruiker in staat comfortabel op de bovenste verdieping te komen en vervolgens op een autonome manier uit te stappen. U heeft niemand nodig. Wanneer uw trap steeds meer een obstakel wordt en u uitgeput boven komt, kan het juiste moment gekomen zijn om na te denken over een stoeltraplift.

 

 

Platformtrapliften

platformliftHet belangrijkste verschil met de stoeltraplift is de mogelijkheid om een ​​rolstoel te vervoeren tezamen met de persoon die hem gebruikt. In dit geval is het als de persoon een rolstoel nodig heeft om voort te bewegen, niet nodig om zowel boven als beneden op de verdieping een rolstoel beschikbaar te hebben.

Ook in dit geval wordt de rail op maat gemaakt door een raildesigner en past deze perfect bij uw trap. In Nederland zijn echter de trappen meestal te smal om een platformtraplift te kunnen plaatsen. De oplossing in uw situatie zal dan zijn om één van onze stoeltrapliften te plaatsen. Ze nemen minder ruimte in en de gebruiker kan comfortabel zitten.
 

 

Mobiele trapliften: trappenklimmers

trappenklimmer met rupsbandenMobiele trapliften, oftewel trappenklimmers, zijn er hoofdzakelijk in twee soorten: met een rupsband of met wielen. Deze trappenklimmers hebben andere kenmerken dan de eerder beschreven vaste installaties, maar ook enkele gemeenschappelijke punten: ze zijn zelfstandig te gebruiken (tot ongeveer 10 treden), ze zijn gemakkelijk te gebruiken, ze zijn bruikbaar op lange trappen en ze hebben een veiligheidsgordel.

In wezen is het verschil afhankelijk van de situatie van de gebruiker en de structuur van uw trap.

  • Als de gebruiker noodzakelijkerwijs op de rolstoel moet blijven tijdens de rit en uw trap heeft een regelmatige structuur, dan is het product voor u een mobiele op getande rupsbanden gemonteerde trappenklimmer. Deze brengt u met een constante snelheid en zonder trillingen naar boven. Externe hulp is nodig om deze traplift te gebruiken.
  •  Als de gebruiker gemakkelijk kan worden verplaatst zonder een rolstoel en uw trap een onregelmatige structuur heeft, dan is de trappenklimmer op wielen de juiste keuze voor u.Het is een product met een ingebouwde stoel. Echter in dit geval, moet de persoon die de gebruiker zal helpen met het product soms met veel kracht manoeuvreren.

20180208_it_different-stairlifts-2-1.jpgVoor Nederlandse trappen is de trappenklimmer vaak niet geschikt en u heeft altijd iemand nodig om naar boven en beneden te gaan. Vaak is een stoeltraplift dan toch een meer geschikte oplossing. Onze adviseurs komen altijd vrijblijvend langs om u een passend advies te geven voor uw specifieke situatie en de passende Handicare traplift te adviseren. U zult zien dat de stoeltraplift, een product is dat vele voordelen biedt.

Verminderen van obstakels in huis

Het leven van een oudere of persoon met een fysieke beperking kan heel lastig worden wanneer bepaalde zaken in huis een obstakel worden. Als dit probleem optreedt bij uw trap is er gelijk een mogelijkheid om eenvoudig en comfortabel de trap in uw huis te trotseren: de Handicare trapliften helpen u om in rust en onafhankelijk van anderen in uw huis verder te leven. Bel direct één van onze adviseurs en vraag een vrijblijvende offerte! U zult zien hoe Handicare uw dagelijks leven gemakkelijker kan maken.

Bron: https://it.wikipedia.org/wiki/Montascale