17 augustus 2016

Hulp bij de renovatie van een seniorenwoning

Bent u van plan om uw seniorenwoning, of bijvoorbeeld de seniorenwoning van een familielid te laten renoveren? Wellicht kunt u hier de hulp van een loodgieter, elektricien of slotenmaker dan goed bij gebruiken! Bij het renoveren van een woning komen tal van verschillende aspecten kijken, die het niet altijd even gemakkelijk maken om een woningrenovatie zelf uit te voeren. Door de expertise van de meeste vakmensen bent u met het inschakelen van deze mensen verzekerd van een fraai eindresultaat. U moet er immers niet aan denken, dat u kort na het uitvoeren van werkzaamheden al te maken krijgt met vervelende complicaties als lekkages, stroomstoringen of verstoppingen.

Tip: vraag voor het vinden van een geschikte vakman eens bij uw buren of andere bewoners van uw seniorenflat, of zij goede ervaringen hebben met bepaalde vaklui. Vaak hebben zij in het verleden ook al eens de hulp van een loodgieter, elektricien of slotenmaker nodig gehad. Er is niets betrouwbaarder dan het advies van kennissen of familieleden.

handicare_trapliften_gereedschapskist_450-goede.jpg


bathroom-1622403-goede.jpg

Verschillende soorten renovaties van seniorenwoningen

Niet iedere renovatie van een seniorenwoning heeft dezelfde omvang. Bij de ene renovatie zult u enkel de woonkamer van de seniorenwoning van een nieuwe vloer of een nieuwe radiator willen voorzien, terwijl u bij andere verbouwingen kiest voor een compleet nieuwe indeling van de badkamer. Welk type renovatie u ook kiest, loodgieters, elektriciens en andere vakmensen staan voor u klaar om hulp te bieden.

In sommige gevallen wordt de renovatie door de leverancier van producten uitgevoerd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de renovatie van een badkamer. In dit geval zorgt de leverancier van de nieuwe badkamermeubels vaak ook voor de installatie ervan.

Elektra aanleggen voor een traplift in huis

Wanneer het steeds lastiger voor u wordt om de trap op te komen, is het raadzaam om een traplift te laten plaatsen. Met een traplift hoeft u niet zelf omhoog te lopen, maar kunt u rustig op een ingebouwd stoeltje gaan zitten. De traplift zorgt er vervolgens voor dat u heelhuids op de eerste of een volgende etage aankomt. Voor de installatie van een traplift moet vaak elektra worden aangelegd, zodat de traplift omhoog en naar beneden kan gaan langs de bijbehorende rails.

Schakel de hulp van een betrouwbare elektricien bij u in de buurt in om de elektra voor u aan te leggen. Het aanleggen van elektra in huis kan een behoorlijk lastige klus zijn, waardoor u dit wellicht liever aan een expert overlaat.

img_2148-goede.jpg

plumbing-840835-goede.jpg

Onderhoud in huis uitvoeren

Volgens een loodgieter uit Enschede wordt het belang van het uitvoeren van onderhoud aan een seniorenwoning regelmatig vergeten. Hierdoor krijgen senioren met vervelende complicaties als verstoppingen en lekkages te maken. Laat uw woning eens per twee jaar onderhouden door een loodgieter, zodat dergelijke complicaties voorkomen kunnen worden.