09 november 2016

Seniorenwoningen vaak doelwit van inbrekers

Steeds vaker vormen seniorenwoningen het doelwit van inbrekers. Dit is niet voor niets! Een seniorenwoning is vaak veel minder goed beveiligd dan een eengezinswoning of een twee-onder-een-kapwoning. Senioren besteden hier vaak minder aandacht aan, hebben vertrouwen in de medemens en hebben een vaak minder goed beeld van de mogelijkheden die tegenwoordig op het gebied van inbraakbeveiliging worden aangeboden. Om te voorkomen dat ook uw woning het doelwit van inbrekers wordt is het belangrijk om uw woning eens in de zoveel tijd te laten controleren door een erkende slotenmaker bij u in de buurt. Een slotenmaker controleert uw sloten, kijkt waar de voornaamste veiligheidsrisico’s zich in uw huis bevinden, enzovoorts.

Vindt u het lastig om een geschikte slotenmaker te vinden? Vraag eens naar de ervaringen van uw buren, familieleden, enzovoorts. Er is niets betrouwbaarder dan hun ervaringen met slotenmakers. U kunt ook op internet kijken naar de ervaringen van andere consumenten met een slotenmaker uit de buurt.

front-door-1246609-goede.jpg

vase-on-window-sill-goede.jpg

Zorg voor de juiste sloten op ramen en deuren

Een goede beveiliging van uw seniorenwoning begint bij het vinden van de juiste sloten voor ramen en deuren. Op deuren worden doorgaans cilindersloten geïnstalleerd, die worden aangeboden als twee- en driepuntsloten. Logischerwijs zijn de driepuntsloten veiliger dan tweepuntsloten, doordat deze sloten een extra contactpunt met de deurpost hebben. Het kost een inbreker hierdoor meer tijd om uw deur of raam open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden toeneemt. Dit wil een inbreker vanzelfsprekend zo goed mogelijk voorkomen!

Naast de juiste sloten voor u deuren is het minstens zo belangrijk om te zoeken naar goede sloten voor uw ramen. Bij het beveiligen van ramen maken slotenmakers vaak gebruik van zogenaamde bijzetsloten. Deze sloten worden als opleg- en insteeksloten aangeboden. Het is onder meer van de dikte van uw kozijn en de manier waarop een raam geopend wordt afhankelijk, welk type sloten het meest geschikt is. Een slotenmaker kan u hier meer over vertellen.

Optionele beveiligingscomponenten

Een goede beveiliging van uw woning gaat verder dan het installeren van de juiste sloten op ramen en deuren alleen. Zo kunt u er ook eens aan denken om optionele beveiligingscomponenten te laten plaatsen. Voorbeelden van deze beveiligingscomponenten zijn bewegingssensoren, elektronische camera’s en magneetcontacten. Het is van verschillende aspecten afhankelijk welk type beveiligingscomponenten het meest geschikt is voor de beveiliging van uw woning.

Laat een slotenmaker een beveiligingsanalyse van uw woning maken, zodat u de beveiligingscomponenten hierop aan kunt laten sluiten. Ook hierbij kan een slotenmaker u van advies voorzien. Door de expertise die de meeste slotenmakers hebben, kunnen zij u adviseren over de meest kwetsbare plekken van uw woning en de beste oplossingen om deze plekken te beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan ramen in de buurt van een plat dak of een regenpijp. In veel seniorenwoningen worden juist deze ramen vaak vergeten!

camera-1680666-goede.jpg