ISO 14001:2015 milieumanagement

Wat houdt het ISO 14001:2015 certificaat in?

Bij Handicare neemt het milieu een belangrijke plaats in. Wij zijn dan ook in het trotse bezit van het ISO 14001:2015 milieumanagement certificaat.

Door de gehele organisatie erkennen wij dat klimaatverandering langdurige implicaties kan hebben op onze bedrijfsvoering. Ons bedrijfsmodel speelt een belangrijke rol in het garanderen van een optimale mix van aangewende energiebronnen, waarbij tegelijkertijd de energie-efficiënte van ons productieproces continu verbeterd wordt. 

Hoe wordt het energieverbruik verminderd?

Onze bedrijfsvoering is gericht op het actief verminderen van iso 14001 handicare bv nl 2020.jpgenergieverbruik, door de gehele organisatie. Bij de bouw van het hoofdkantoor en de fabriek in Heerhugowaard is alles in werking gesteld om een zo emissieneutraal mogelijk pand neer te zetten.

Dit betekent onder andere dat er gebruik gemaakt wordt van restwarmte. Met deze restwarmte worden het kantoor en de fabriek warm gehouden. Daarnaast wordt het afval zorgvuldig van elkaar gescheiden. Ook tijdens de productie worden milieuvriendelijke materialen gebruikt en wordt er alles aan gedaan om zo min mogelijk afval te produceren.

Onze inspanningen zijn beloond met het ISO 14001:2015 certificaat. Elk jaar wordt getest of wij nog aan alle voorwaarden voldoen om dit certificaat te kunnen verlengen. Wij hebben de test nog elke keer goed doorstaan!