ISO 14001:2004 milieumanagement

Wat houdt het ISO 14001:2004 certificaat in?

Bij Handicare neemt het milieu een belangrijke plaats in. Wij zijn dan ook de eerste trapliftfabrikant in de branche die het ISO 14001:2004 milieumanagement certificaat behaald heeft.

Door de gehele organisatie erkennen wij dat klimaatverandering langdurige implicaties kan hebben op onze bedrijfsvoering. Ons bedrijfsmodel speelt een belangrijke rol in het garanderen van een optimale mix van aangewende energiebronnen, waarbij tegelijkertijd de energie-efficiënte van ons productieproces continu verbeterd wordt. 

Hoe wordt het energieverbruik verminderd?

Onze bedrijfsvoering is gericht op het actief verminderen van energieverbruik, door de gehele organisatie. Bij de bouw van het hoofdkantoor en de fabriek in Heerhugowaard is alles in werking gesteld om een zo emissieneutraal mogelijk pand neer te zetten. Dit betekent onder andere dat er gebruik gemaakt wordt van restwarmte. Met deze restwarmte worden het kantoor en de fabriek warm gehouden. Daarnaast wordt het afval zorgvuldig van elkaar gescheiden. Ook tijdens de productie worden milieuvriendelijke materialen gebruikt en wordt er alles aan gedaan om zo min mogelijk afval te produceren.

Onze inspanningen zijn beloond met het ISO 14001:2004 certificaat. Elk jaar wordt getest of wij nog aan alle voorwaarden voldoen om dit certificaat te kunnen verlengen. Wij hebben de test nog elke keer goed doorstaan!

Enkele noemenswaardige resultaten die het milieumanagementsysteem Handicare hebben gebracht zijn;

Tijdens de productie

  • 90% vermindering van chemicaliengebruik
  • 75% vermindering van waterverbruik
  • 20% vermindering van gasverbruik

Wilt u onze beleidsverklaring opvragen?

Als u onze milieubeleidsverklaring wilt opvragen, stuur dan even
een e-mail.

Ook deze website wordt CO2 neutraal gehost!

Blog

image of De leukste kerstuitjes van 201630 november 2016De leukste kerstuitjes van 2016De kerstdagen staan alweer bijna voor de deur en Handicare Trapliften heeft...Lees verder

Demo locatie worden?

Kaart Nederland

Wilt u ook een demolocatie worden?

Geef u hier op

Handicare Trapliften maakt gebruik van cookies om de website optimaal te laten presteren. Meer weten? Klik hier

Bestel nu uw traplift. Voor de kerst in huis!

 

21% BTW korting tot einde jaar bij aankoop van een nieuwe traplift.

Maak een afspraak met een adviseur en bestel vóór 15 december uw traplift. U traplift wordt nog dit jaar geplaatst en u profiteert dan maximaal! Lees meer over deze actie.

Maak vandaag nog een afspraak