Veiligheid van uw traplift

Hoe wordt uw veiligheid gewaarborgd?

Uw veiligheid is uw belangrijkste goed. Ook voor ons is dit belangrijk. Zowel tijdens de ontwikkeling als de productie van onze trapliften staat uw veiligheid op de eerste plaats. Wij zorgen ervoor dat u een veilige traplift heeft. Om hieraan te kunnen voldoen zorgen wij er onder andere voor dat onze trapliften door verschillende keuringsinstellingen worden getest.    

Hoe weet ik of ik een veilige traplift heb?

Onze trapliften voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Om hieraan te kunnen voldoen, worden onze trapliften getest en gekeurd door wereldwijd onafhankelijke keuringsinstellingen zoals het Liftinstituut, het British Standards Insitution en het Technischer Überwachungs Verein (TÜV). Zo weet u zeker dat uw traplift voldoet aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. 

Daarnaast zijn wij aangesloten bij de volgende vakverenigingen en brancheorganisaties: FME-CWM, FNV, CNV, De Unie, VHP2, EPSA, NEVI, LEIA, Firevaned, EVO, CEN.

100% veilig

Vanwege onze strenge veiligheidseisen weten wij, als het product onze fabriek verlaat, dat de traplift voor 100% veilig is. Om nog eens dubbel zeker te zijn van de veiligheid van uw product zal de trapliftmonteur, na montage, de lift eerst zelf proberen. Pas wanneer hij de traplift heeft goedgekeurd, zal hij u de instructies voor gebruik geven.

Doordat u de trap niet meer zelfstandig hoeft te belopen, neemt de veiligheid in huis ook toe. Dit is niet alleen voor u een geruststelling maar zal ook voor de gemoedsrust van de mensen in uw omgeving goed zijn.

Standaard veiligheidsmaatregelen

  • Veilige rail: De rail is zo ontworpen en afgewerkt, dat uw kleding er niet tussen kan raken.      
  • Startblokkering: De traplift functioneert alleen wanneer de armleuningen naar beneden staan en wanneer de sleutel in het contact zit.
  • Veiligheidsgordel: De veiligheidsgordel zorgt ervoor dat elke rit veilig verloopt.
  • Automatische stop: De stoel stopt automatisch als er een belemmering op de rail of trap ligt. 
  • Draaifunctie van de stoel: Elke stoel kan gedraaid worden voor voldoende ruimte bij het op- en afstappen.
  • Sleutelvergrendeling: Elke stoel is voorzien van een sleutel zodat u ongewenst gebruik van de stoeltraplift kunt voorkomen.
  • Handzender: Met deze zender kunnen meerdere bewoners gebruik maken van de  lift. Ook ideaal voor trapliften in openbare gebouwen, wanneer u de handzender dan bij u draagt, kunnen andere bewoners geen gebruik maken van de traplift.
  • Accu functionaliteit: Doordat de accuspanning tijdens de rit wordt gecontroleerd, zal de lift nooit tijdens een rit stil komen te staan. Bovendien werkt de traplift op twee accu's, zodat u bij stroomuitval uw rit kunt vervolgen en, indien nodig, daarna nog meerdere ritten kunt maken.
  • Alle onderdelen van de traplift zijn van vlamdovend materiaal.
  • Noodstop: Op de armleuning, vlakbij de joystick, bevindt zich een noodstop waardoor de lift altijd tot stilstand kan worden gebracht in noodsituaties.