21 december 2017
Auteur
Valentina Vincenzi

Hoe maakt u een traplift schoon?

De Handicare stoellift reinigen

stoel-reinigen.jpgOnze trapliften zijn een zeer nuttig hulpmiddel voor ouderen en minder validen die de trap omhoog moeten. Net als elk ander product moet het natuurlijk worden onderhouden en schoongemaakt. Het is tenslotte goed om te zorgen voor diegenen die ons elke dag steunen, toch?

Aangezien de feestdagen naderen en u het huis beslist schoon wilt houden voor de komst van de gasten, hebben we besloten om een ​​snelle gids samen te stellen om uw beste vriend schoon te maken.

Tips voor een correcte reiniging van de traplift

Frequentie

Laten we eerst beginnen met de frequentie: hoe vaak moet een traplift worden schoongemaakt? Een stoeltjeslift stoel, zoals de traplift vaak wordt genoemd, kan worden beschouwd als onderdeel van het meubilair. Om deze reden is het raadzaam om het mee te nemen in de dagelijkse schoonmaak. Wat we voorstellen is een keer per week schoonmaken, minimaal elke twee weken. Dit hoeft je niet bang te maken! Inderdaad, zoals je hieronder zult zien, is de reiniging heel eenvoudig.
 

Hoe de stoellift te reinigen

trapliftrail-reinigen.jpgWe komen bij het praktische gedeelte van het schoonmaken van een traplift:

Allereerst is het belangrijk om te onthouden dat het overvloedige gebruik van water bij het schoonmaken van de traplift moet worden vermeden. Een vochtige doek is prima om te reinigen. De te reinigen onderdelen zijn de kleine fauteuil, de rugleuning, de armleuningen en de voetensteun.
Het is ook belangrijk om de trapliftrail regelmatig te reinigen. Hiervoor kunt u ook een eenvoudige vochtige doek gebruiken. Gebruik geen schoonmaakmiddel omdat dit een residu kan achterlaten.

Waarom moet ik ook de trapliftrail schoonmaken?

simplicity-reinigen.jpgOvermatig stof op de rail kan in de motorunit worden gedrukt en kan op langere termijn daardoor een storing geven. Bij regelmatig schoonmaken voorkomt u dit en is het jaarlijks onderhoud voldoende om te zorgen voor een perfecte werking van uw traplift.

Zijn er verschillen tussen de verschillende soorten Handicare trapliften?

Alle Handicare trapliften moeten worden schoongemaakt zoals hierboven aangegeven. U kunt zonder problemen dit onderhoudsadvies opvolgen voor alle liften.

Onderhoud

Naast het reinigen van de traplift is het raadzaam om periodiek preventief onderhoud uit te voeren om een langdurige werking te garanderen. Het aanbevolen onderhoud per jaar is één en moet worden uitgevoerd door een bevoegd monteur. Handicare heeft speciaal hiervoor het Service & Zekerheidsplan ontwikkeld. Een aanbod aan servicecontracten waarbij u altijd gegarandeerd bent van een perfecte werking. Bel ons serviceteam 072 576 88 80 voor meer informatie.