14 oktober 2019

Dit wilt u weten voordat u de traplift gaat kopen

handicare_advisor_home_2_hr.png

Handicare begrijpt dat het best lastig kan zijn om de juiste informatie te vinden over een traplift. Bovendien kan het idee dat er een traplift in uw woning geïnstalleerd gaat worden best even wennen zijn. Voordat het zover is, zijn er een aantal belangrijke beslissingen die u dient te maken. Welke oplossing past het beste bij uw trap en door welk bedrijf wilt u de traplift laten installeren? Welk merk is de beste keuze? Kiest u nieuw of tweedehands? Misschien wel huren? En welke opties die het gebruiksgemak kunnen verhogen zijn er allemaal mogelijk?

Handicare helpt u bij uw zoektocht naar de traplift die bij u past. In deze blog geven we advies over de overwegingen die u kunt maken, welke bedrijven er zijn en hoe u een traplift kunt bestellen. Wist u dat er een tool bestaat die u helpt bij het vinden van de beste traplift in uw situatie?

Eerste stappen om de oplossing voor uw trap te vinden

Wanneer traplopen moeilijker gaat en de behoefte voor een hulpmiddel groter wordt, is het goed om u te oriënteren. Dit kan op verschillende manieren.

 • Online
  U kunt online via Google op zoek gaan naar traplift leveranciers. U kunt gemakkelijk leveranciers vergelijken en rustig alle informatie op de websites lezen.
   
 • Mobiliteitswinkels
  Door heel Nederland zijn er mobiliteitswinkels waar u op een laagdrempelige manier meer informatie over de aanschaf van een traplift kunt krijgen. Soms kunt u hier de traplift bekijken of zelfs uitproberen. Zo zijn er veel mobiliteitswinkels partner van Handicare. Bekijk hier welke mobiliteitswinkel er bij u in de buurt zit.
   
 • Trapliftspreekuren
  Gedurende het jaar zijn er diverse trapliftspreekuren. Tijdens een spreekuur krijgt u meer informatie over de aanschaf van een traplift en kunt u al uw vragen stellen aan een traplift expert. Bekijk hier wanneer de traplift expert bij u in de buurt een trapliftspreekuur houdt.  
   
 • Bekenden
  Het is fijn als u met een ervaren gebruiker kunt praten over de traplift. Vraag eens rond of er iemand is met een traplift, misschien kunt u zelfs een proefritje maken bij een bekende in de buurt.
   
 • Brochure
  Via de website van de trapliftleverancier, maar ook telefonisch kunt u brochures aanvragen. Zo kunt u rustig thuis lezen welke mogelijkheden er allemaal zijn. Vraag hier een brochure aan!

Wat is de beste oplossing?

De beste traplift oplossing hangt af van uw trap en uw persoonlijke situatie. Er bestaan trapliften voor trappen met bocht(en) en trapliften voor rechte trappen. Ook kan het zijn dat u een traplift zoekt voor meerdere verdiepingen. Aan de hand van onderstaande afbeelding kunt u bepalen of u een rechte trap heeft of een trap met bochten. En als u weet welke trap u heeft, welke traplift is dan de beste keuze?

Niet elke traplift is hetzelfde en een traplift voor een rechte trap ziet er anders uit dan een traplift voor een trap met bocht(en). Ook de trapliftrails kan verschillen: met één of twee buizen. De Handicare Freecurve, een van de best verkochte trapliften ter wereld, is een veelzijdige traplift met een enkele rail. Een trapliftrail met twee buizen, zoals de Handicare 4000, is speciaal geschikt voor uiterst krappe bochten. Of u nu een traplift zoekt voor de buitenzijde of de binnenzijde van de trap of misschien wel voor meerdere verdiepingen, bij Handicare hebben wij altijd de oplossing.

rechte-of-met-bocht-trap-1.png

Een tweedehands traplift, een goed idee?

Op internet vindt u veel aanbieders van nieuwe maar ook van tweedehands trapliften. Een tweedehands traplift kan financieel aantrekkelijk zijn en is ook zeker beter voor het milieu. Ook wanneer u tijdelijk een traplift nodig heeft, kan een tweedehands traplift interessant zijn. Echter is het belangrijk te beseffen dat iedere trap uniek is en een traplift maatwerk betreft. Voor een trap met bocht dient de rail dus altijd op maat gemaakt te worden. Dit is belangrijk om uw veiligheid te borgen. Dit betekent dus dat niet alle onderdelen van de traplift tweedehands geleverd kunnen worden.

Een tweedehands traplift koopt u het beste bij een erkend bedrijf
Wij raden het zelf installeren van een tweedehands traplift af. Dit omdat de kans dat de traplift juist functioneert erg klein is. Bovendien komt de veiligheid van uzelf en uw dierbaren in het geding. Het aanschaffen van een tweedehands traplift kunt u daarom het beste bij een bekend en betrouwbaar bedrijf doen. Let dan ook goed op de servicevoorwaarden, deze kunnen namelijk erg verschillen van een nieuwe traplift. 

Een nieuwe traplift aanschaffen
Het voordeel van het aanschaffen van een nieuwe traplift is dat u zelf volledig zelf kunt bepalen hoe deze eruit komt te zien. Van de kleur van de stoel tot de kleur van de rails. Ook kunt u extra opties kiezen die het gebruik van de traplift makkelijker maken. Zoals een sta-op-stoel, automatische voetenplank of automatische draaifunctie. Daarnaast bent u verzekerd van een goedwerkende traplift. Wanneer u onverhoopt toch een storing heeft, komt de monteur bij u langs en kunt u gebruik maken van uw garantie of servicepakket.

Een traplift huren
U kunt er ook voor kiezen om een traplift te huren. Zeker wanneer u slechts tijdelijk een traplift nodig heeft, kan het huren van een traplift een goede oplossing zijn. Hierbij huurt u de stoel en de motorunit en koopt u de rail. De rail is een maatproduct waardoor u deze altijd moet kopen. Ook bij het huren van een traplift krijgt u dezelfde uitstekende service als wanneer u een traplift koopt. 

Bij welk bedrijf kunt u het beste uw traplift aanschaffen?

Het kan lastig zijn om de juiste keuze te maken met zoveel traplift leveranciers in Nederland. U kunt offertes met elkaar vergelijken, maar er komt meer bij kijken zoals service en levertijd. In Nederland zijn de grootste leveranciers Handicare, Otolift, Thyssenkrupp en Stannah. Al deze leveranciers hebben een Nederlands vestigingsadres met lokale adviseurs die u thuis van advies kunnen voorzien. Om u te helpen, hebben we de belangrijkste prouctkenmerken op een rij gezet. Meer over kwaliteit en service kunt u op de pagina trapliften vergelijken vinden.

Product

 handicare-logo-voor-vergelijk-trapliften.pngOtoliftThyssenkruppStannah
Rechte trapliften
Enkele rail met bocht
Dubbele rail met bocht
Maximaal gewicht200 kg150 kg146 kg160 kg
Automatische klaprail
Stoelkeuze
Kleurkeuze stoel

Active Seat
(sta-op-stoel)

Verlichte voetenplank

 

 

Hoe ziet het bestelproces eruit?

Het is belangrijk dat u rustig de tijd neemt om u zo goed mogelijk te laten adviseren. Om u te helpen hebben we het traject van afspraak tot montage kort omschreven. Zo weet u precies waar u aan toe bent en weet u zeker dat u uiteindelijk de juiste keuze maakt.

bestelproces.png

1. Afspraak
U maakt een vrijblijvende afspraak met de trapliftadviseur. 

2. Advies
Een ervaren adviseur neemt uitgebreid de tijd om alle mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie met u te bespreken. Rustig, bij u thuis. U kunt dan ook een familielid of vriend laten aanschuiven. Twee horen immers meer dan één. 

3. Opmeten
Vervolgens wordt met behulp van digitale fotografie uw trap nauwkeurig opgemeten. De adviseur kunt u dan al een indruk geven van hoe de traplift er op úw trap uitziet. U kunt zelfs een keuze maken in het type stoel en de kleur hiervan.

4. Offerte
Heeft u een compleet beeld van de werking van de traplift, de mogelijkheden en hoe de traplift er in uw huis uit komt te zien? Dan zal de adviseur een offerte voor u opstellen. Deze kunt u rustig bekijken en met anderen bespreken.

5. Montage
Na akkoord van de offerte kan een monteur van Handicare binnen vijf dagen de traplift installeren. De monteur heeft een halve dag werk en ruimt alles netjes op. Hij zal pas vertrekken wanneer u volledig vertrouwd bent met de traplift.

Veel succes met het vinden van de beste trapliftoplossing voor uw situatie! Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op