09 juni 2016

Tweedehands trapliften en uw veiligheid

Een nieuwe traplift valt niet voor iedereen binnen zijn of haar budget. Het is een flinke investering waar u weliswaar veel gemak voor terug krijgt, maar zeker bij de aanschaf is dat niet voor iedereen zichtbaar. U gaat dus op zoek naar andere oplossingen. En die zijn er!

Trapliften en uw veiligheid “Ik stel de aankoop uit”

Het eerste, waar vaak voor wordt gekozen, is om de aankoop uit te stellen. Met een eenvoudige aanpassing als een extra trapleuning of speciale blokken op de trap wordt de tijd uitgezongen. Maar lang niet voor iedereen is dit een oplossing waar men mee uit de voeten kan. Na trede voor trede zittend omhoog of zich de trap op hijsend met hulp van de partner en / of andere mantelzorgers komt dan toch dat moment: “Het kan zo niet langer, er moet een traplift komen.” 

“Op zoek naar een tweedehands traplift”

Op zoek naar een tweedehands traplift kom je terecht in een woud vol aanbieders.  Particulieren, via vraag & aanbodsites, en ook professionele bedrijven. Het is goed dat u zich realiseert waar u voor kiest. Veiligheid is bij een traplift heel belangrijk. Een producent, zoals Handicare is, garandeert zondermeer de veiligheid van alle door haar geplaatste trapliften. Een eigen team gecertificeerde monteurs is zo opgeleid dat ze de kennis en kunde heeft om de traplift veilig te laten werken. Want uw veiligheid is altijd het belangrijkste.

Vraag & aanbod sites

Op Marktplaats en andere vraag & aanbod sites staat een groot aanbod aan tweedehands trapliften. Liften die direct particulier aangeboden worden. Men heeft de traplift niet meer nodig en voor een kleine prijs kunt u die overnemen. Klinkt aantrekkelijk, maar dat is het eigenlijk niet. U weet de historie van de traplift niet, hoe vaak de lift onderhouden is, hoe hij gebruikt is en voor wat en wie. En de kans dat uw trap exact hetzelfde is als die van de aanbieder is nagenoeg nihil. De rail zal niet passen op uw trap en er moeten aanpassingen gedaan worden. Op dat moment komt uw veiligheid in het gedrang. En ook wij als fabrikant kunnen die niet voor u herstellen. Handicare raadt een aanschaf via Marktplaats daarom ook altijd af.

Eisen aan tweedehands trapliften

In Europa is er voor liften een veiligheidsnorm de EN 81-40. Deze Europese norm garandeert de veiligheid van alle soorten liften, waaronder de traplift. Voor uw eigen veiligheid is het daarom heel belangrijk dat een traplift, ook als hij tweedehands is aan deze norm voldoet en volgens deze norm geïnstalleerd is. Zo krijgt u bijvoorbeeld altijd een gebruikersinstructie en zullen voor plaatsing alle onderdelen uitgebreid gecontroleerd en zo nodig gereviseerd worden. 

De persoonlijke oplossing van Handicare Trapliften

Budget valt voor Handicare Trapliften onder de “persoonlijke oplossing”. Dagelijks komen wij bij een grote variëteit aan mensen en zien wij dat geen één situatie gelijk is. Daar zijn maatwerk oplossingen voor nodig en die bieden wij u graag aan zodat wij kunnen bijdragen aan het plezier en gemak van langer thuis wonen.  Een maatwerk oplossing betekent niet direct een hoge prijs, maar juist de oplossing die bij u past, wat u nodig heeft, tegen de prijs die voor u acceptabel is. Nieuw, tweedehands, koop of huur. Voor lange of korte tijd. Met of zonder opties, eenvoudig of luxe. 

Het tweedehands aanbod van Handicare is zonder meer EN81-40 gecertificeerd en is altijd uitgebreid nagekeken en zo nodig gereviseerd in onze fabriek. Standaard leveren wij tweedehands trapliften met een jaar garantie. 

Wilt u graag weten wat voor u de persoonlijke oplossing is?

Neem dan contact met ons op of bel ons direct via 072 75 111 75