De steile trap oplopen was altijd moeilijk voor mij.

Margreet van M. vertelt:

mrs_b.jpgTwee jaar geleden werd het, vrij plotseling, elke dag zwaarder de steile trap op te gaan naar ons appartement op de eerste verdieping. Kort daarna werd er bij mij een ziekte gevonden en wist ik dat het tijd werd om te handelen. Bij een kennis had ik een Handicare Traplift gezien en kon ik mij een positief beeld vormen om zo het project “traplift in huis” aan te pakken. Ik was nog niet zeker of er enige mogelijkheid was om op de smalle trap in ons 120 jaar oude huis een traplift te plaatsen.

Het eerste contact met een regionale partner van Handicare was er al heel snel. De adviseur kwam langs om mijn trap op te meten en mij te adviseren. Slechts een paar dagen later was ik al de eigenaar van een traplift die binnen een paar uur vakkundig werd geïnstalleerd op onze trap.

Vanaf die dag was het geen probleem meer voor mij om de steile trap op te gaan. Bijzonder blij ben ik over het feit dat ik niet meer hoef na te denken over het verhuizen van mijn appartement naar de begane grond of zelfs om dit huis geheel te verlaten, gezien het appartement hieronder ook gebruikt wordt. Ik heb mijn hele leven in dit huis gewoond en al mijn herinneringen zijn verbonden aan dit huis. Een verhuizing zou voor mij geen optie zijn geweest.

Op dit moment gaat het gelukkig beter en kan ik zelf de trap op lopen, maar mijn traplift zou ik nooit laten verwijderen. Ik gebruik de lift vaak om mijn wasmanden te vervoeren of zelfs om mijn boodschappen naar boven te brengen als dat te zwaar voor mij is. Het is mijn “Alledaagse Hulp”. En natuurlijk geeft de traplift mij altijd de garantie, dat in het geval er weer moeilijkere tijden komen, ik de trap op kan. Maar daar moet ik even niet aan denken.  Ik zou iedereen, die problemen heeft met traplopen, een traplift aanraden. Een traplift ontlast niet alleen fysiek, maar het geeft mijn ook vertrouwen en heeft impact op mijn mentale welzijn.