Bouwtechnische vragen

Als u een traplift krijgt, dan kunt u zich best wel even zorgen maken of dat bouwkundig allemaal wel past. En of ze niet gaan boren in uw mooie tegelvloer. Gelukkig past een traplift eigenlijk altijd en is hak- en breekwerk echt niet nodig. Hieronder ziet u uw vragen beantwoord.

Is mijn trap wel stevig genoeg voor een traplift?

Elke trap is in principe stevig genoeg voor een traplift. Onze adviseur beoordeelt dit uiteraard altijd nog voordat u een vrijblijvend advies krijgt over de beste traplift voor uw situatie.

Hoe wordt de rail bevestigd?

De liftrail wordt door middel van steunen op de trap gemonteerd. De steunen worden gemonteerd met schroeven. Vaak wordt gedacht dat de traplift aan de muur wordt gemonteerd, maar Handicare monteert alle trapliften op de traptreden. De muur blijft in vrijwel alle gevallen vrij.

Blijft de trapleuning zitten?

Handicare streeft er altijd naar om de trapleuning te laten zitten. In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn dat de leuning wordt verwijderd. Zo nodig kunnen we voor de overige trapgebruikers een leuning of spilbeugel terugplaatsen aan de andere zijde van de trap.

Ik heb beneden vloerverwarming. Wordt er geboord in de vloer?

Bij vloerverwarming of vloeren waar we niet in mogen boren, proberen we de steunen altijd op de trap te plaatsen en verlijmen we aan de onderkant. U kunt dit aangeven aan de adviseur. 

Kan de deur boven- of onderaan de trap blijven?

Er wordt te allen tijde gekozen voor een rail uitloop waarbij zo min mogelijk moet worden aangepast en alles bij het oude blijft. In verband met de veiligheid van de gebruiker en de overige trapgebruikers kan het soms noodzakelijk zijn om situaties aan te passen. Dit zal de adviseur met u bespreken.

Hoe zit het met de aanleg van de stroomvoorziening?

Onze trapliften worden aangesloten op de standaard aanwezige stopcontacten en verbruiken zeer weinig stroom. Het stroomverbruik is gemiddeld € 7,- op jaarbasis. Mocht er geen stopcontact aanwezig of beschikbaar zijn binnen redelijke afstand van de lift dan kunnen wij de aanleg door een gecertificeerd installateur laten verzorgen.

Moet er verbouwd worden als ik een traplift laat plaatsen?

De traplift kunnen wij in bijna alle gevallen plaatsen zonder verbouwing. Soms moet er een kleine aanpassing gedaan worden. Dit kan het geval zijn wanneer er een vensterbank of radiator in de weg zit.

Heeft u nog meer vragen?

Bekijk hier de antwoorden op andere veelgestelde vragen: