Werking van een traplift

Hoe werkt een traplift precies, hoe lang duurt de rit en is het moeilijk om een traplift te bedienen. Handicare beantwoordt uw vragen over de werking van een traplift graag.

Hoe werkt een traplift?

Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Al onze trapliften werken op (zwak-)stroom. Bovendien is de lift voorzien van accu’s zodat de traplift ook werkt wanneer er stroomuitval is. Ook tijdens een stroomuitval kunt u er dus veilig gebruik van maken.

Hoe lang duurt de rit?

Hoe lang de rit naar boven of beneden duurt is volledig afhankelijk van de lengte van uw trap. Vanwege uw veiligheid gaat de traplift met een verantwoorde snelheid naar boven of beneden. De wettelijk voorgeschreven maximale snelheid is 0,15 meter per seconde.

Kan ik een traplift zelf bedienen?

Op onze trapliften zit een joystick (hendel) waarmee u de lift heel eenvoudig kunt bedienen. Ook worden onze trapliften standaard geleverd met een handzender. Met deze zender kan de lift naar boven of naar beneden gestuurd worden. Handig als er bijvoorbeeld twee personen zijn die gebruik maken van de lift.

Helpt iemand mij met het gebruiken van de traplift, zodat ik weet hoe het werkt?

Na de installatie krijgt u een uitgebreide gebruiksinstructie. Mocht u daarna nog vragen hebben dan kunt u altijd onze servicedienst bellen op 072 576 88 80.

Heeft u nog meer vragen?

Bekijk hier de antwoorden op andere veelgestelde vragen: