Praktische vragen

Voordat u een traplift krijgt heeft u nog een aantal praktische vragen. Past de lift altijd? Welk gewicht kan de lift dragen? Past de lift in mijn interieur? Moet ik de stoffeerder & schilder laten komen? Handicare heeft deze vragen voor u op een rijtje gezet en beantwoord.

Is een traplift altijd mogelijk?

Een traplift is vrijwel altijd mogelijk. Alleen als u een extreem smalle trap heeft, smaller dan 62 cm, kan er geen traplift worden geplaatst. Doordat Handicare het ruimste assortiment trapliften beschikbaar heeft, hebben wij bijna altijd een oplossing. Zelfs tot wel 200 kg draaggewicht.

Kan een traplift ook aan de korte (binnen-) of spilzijde van de trap geplaatst worden?

Zowel de Freecurve traplift als de 4000 kunnen ook aan de binnenzijde van de trap gemonteerd worden.

Wat wordt de afstand tussen mijn muur en de rail van mijn traplift?

De standaard afstand van de muur tot aan de voorzijde van de rail is 17cm voor een Freecurve traplift. Uiteraard kan de afstand groter worden bij de keuze voor een andere traplift. Onze adviseurs kunnen dit, tijdens het bezoek, beoordelen en u daarin adviseren.

Is de stoel inklapbaar?

Al onze stoelen zijn inklapbaar. Hierdoor blijft er meer ruimte over als de lift niet gebruikt wordt

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?

Onze trapliften hebben standaard een minimaal draagvermogen van 125 kg. Maar enkele trapliften kunnen, na een aanpassing meer gewicht dragen. De Handicare 1000 traplift voor rechte trappen bijvoorbeeld, kan tot 160 kg dragen. De 1000XXL daarentegen, vervoert met gemak gebruikers tot 200 kg naar de bovenste verdieping. Die hebben we speciaal ontwikkeld voor mensen met obesitas of overgewicht. Onze diverse stoeltypes houden rekening met uw verschillende wensen, waardoor u altijd de optimale stoel heeft. Zo is het bij sommige modellen bijvoorbeeld mogelijk de armleuningen te verstellen voor meer zitcomfort.

Kan er nog wel gebruik gemaakt worden van de trap als ik een traplift heb?

Ook als u een traplift heeft, kan er nog steeds gebruik gemaakt worden van de trap. Onze adviseur meet uw lift zo in, dat deze zo min mogelijk ruimte inneemt op de trap. Bovendien zijn onze trapliften voorzien van een compact en ruimtebesparend ontwerp. De railbuis wordt altijd zo dicht mogelijk tegen de muur aan geplaatst waardoor de trap zeer goed beloopbaar blijft voor andere trapgebruikers. Zo zijn bijvoorbeeld de zitting, voetenplank en armleuningen van al onze stoelliften opklapbaar. 

Past een traplift wel in mijn interieur?

Een traplift van Handicare Trapliften is geheel naar eigen wens en behoeften aan te passen. U kunt zelf bijvoorbeeld het type stoel, maar ook het lifttype bepalen. Van de meeste trapliften binnen ons portfolio zijn de kleur van de rail en de kleur van de stoel te kiezen. Zo past uw lift altijd mooi in uw interieur!

Moet ik de wanden schilderen of behangen?

Uw wanden zullen in principe niet beschadigen gezien de traplift op de traptreden geplaatst zal worden. Als uw trapleuning verwijderd moet worden kan dit echter gaten achterlaten. In dat geval kan het zijn dat u wilt schilderen of behangen.

Mocht u de wanden willen schilderen of behangen, dan is dit omwille van de ruimte op de trap handiger dit vooraf te doen. Zo nodig, is het dan wel verstandig vooraf de trapleuning te verwijderen.

Kan de vloerbedekking blijven liggen?

De traplift wordt op de vloerbedekking geplaatst en deze kan dus zonder problemen blijven liggen. Mocht u nieuwe vloerbedekking overwegen, dan is het verstandig om deze voor montage te laten aanbrengen.

Heeft u nog meer vragen?

Bekijk hier de antwoorden op andere veelgestelde vragen: