14 mei 2020

Een veilige traplift, een veiliger thuis

N.B. Dit blog is op 14 mei 2020 geüpdatet.

5 kenmerken die Handicare trapliften veiliger maken

Wanneer omstandigheden ertoe leiden dat traplopen lastig wordt, geeft een traplift u weer vrijheid terug in uw eigen huis. Deze maakt daarmee uw woning weer veilig. Maar hoe zit het met de traplift zelf? U wilt uiteraard zeker weten dat u op de traplift kunt vertrouwen en dat deze van hoge kwaliteit is. De trapliften van Handicare beschikken over diverse veiligheidskenmerken die bijdragen aan de betrouwbaarheid.

1. Vergrendelingen op de traplift

Een apparaat als een traplift moet u te allen tijde veilig kunnen gebruiken. Daarom is elke traplift standaard voorzien van een veiligheidsgordel. Deze zorgt voor een stabiele rit en extra zekerheid. Voor mensen met ongecontroleerde spierbewegingen leveren wij tegen meerprijs een speciale vierpuntsgordel.

2. Veiligheidsblokkeringen

Hoe fijn een elektrische toepassing als een traplift ook is en hoe handig het is dat deze zo automatisch mogelijk werkt, de traplift moet altijd kunnen stoppen wanneer nodig. Zo bevindt zich op de armleuning bij de joystick een noodstop. Hiermee kan de lift altijd tot stilstand gebracht worden. Bovendien stopt de traplift als zich een obstakel op de trap bevindt. Ook is elke stoel voorzien van een sleutel om ongewenst gebruik te voorkomen. De lift werkt alleen wanneer de sleutel in het contact zit en de armleuningen naar beneden zijn.

3. Veiligheidsopties op de traplift

Om veilig op en van de traplift te stappen kan elke stoel gedraaid worden om voldoende ruimte te creëren. Optioneel beschikt de stoel over een automatische draaifunctie. Dit zorgt voor het automatisch draaien van de stoel naar de verdieping zodat u zich meteen in de juiste positie bevindt voor het op- of afstappen. Ook is het mogelijk om de stoel te voorzien van een automatisch opklapbare voetenplank. Zo creëert u zonder te hoeven bukken meer ruimte op uw trap. Onze trapliften werken op twee accu's. Zo kan de traplift bij stroomuitval nog gewoon zijn werk doen. Voor extra veiligheid zijn alle onderdelen van de traplift van vlamdovend materiaal.

4. Keuringen en certificaten

Uw veiligheid staat bij ons op de eerste plaats. Om deze veiligheid te waarborgen laten wij onze trapliften controleren door verschillende wereldwijde keuringsinstellingen. De trapliften voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Wij zijn in het bezit van onder andere het ISO 14001:2015 en het ISO 9001:2015 certificaat. Dit staat respectievelijk voor het goed functioneren op het gebied van kwaliteitsmanagement en milieu. Als onze producten de fabriek verlaten weten wij zeker dat de traplift gegarandeerd veilig is. 

5. Installatie, reparatie en controle

Bij het installeren van een Handicare traplift in uw woning zal de trapliftmonteur de lift eerst zelf testen. Daarna krijgt u instructies hoe u de lift veilig kunt gebruiken. De garantietermijn voor uw traplift is 2 jaar. Storingen zullen hoe dan ook snel verholpen worden. U kunt deze garantietermijn uitbreiden met een onderhoudscontract. Zo bent u altijd verzekerd van het juiste onderhoud van uw traplift. 

Meer informatie over onze veilige trapliften?

Lees ook onze veelgestelde vragen over veiligheid of neem voor meer informatie contact met ons op via onze contactpagina of bel naar 072 75 111 75.